Huishoudelijk Reglement voor Tuinpark “De Molen ”
Artikel 1
In dit supplement wordt verstaan onder:
De Bond: de Bond van Volkstuinders te Amsterdam
Het Bondsbestuur: het bestuur van de Bond
Afdeling: een organisatorische eenheid van personen, die als lid van de Bond een volkstuin bij de Bond huren op een en hetzelfde tuincomplex.
Tuinpark: afdeling “De Molen”
Het bestuur: bestuur van tuinpark “De Molen”
Het lid/de leden: leden van de Bond die huurders zijn van een tuin op tuinpark “De Molen”. De Statuten: Statuten van de Bond.
De Reglementen: Algemeen Reglement (AR) van de Bond
Afdelingsreglement (RvdA)
Tuinreglement
Bouwvoorschriften (BV)
Bemiddelingsreglement
Tuchtreglement
Beleid- en Voorwaarden Elektra
Artikel 2
a)
Bij overtreding van enige verbodsbepaling en/of niet nakomen van enige verplichting, aan de leden opgelegd ingevolge de Statuten en de daaruit voortvloeiende reglementen en/of dit Huishoudelijk Reglement, is het Tuchtreglement van toepassing, onverminderd de maatregelen die het bestuur ingevolge het bepaalde in enig artikel van dít reglement tegen hen kan nemen. b)
Indien de overtreding is begaan door een aan het lid bekend persoon, zoals een gast of een tijdelijke gebruiker, is het lid aansprakelijk voor de overtreding.
Artikel 7 statuten B.V.V.
BESTUUR EN VERGADERING
Artikel 3
Uit het bestuur wordt het dagelijks bestuur benoemd van tenminste drie personen, bestaande uit de Voorzitter, Penningmeester en Secretaris. Bij ontstentenis zal de plaats opgevuld worden door een bestuurder. Het dagelijks bestuur treedt namens het bestuur op in dringende gevallen, die geen uitstel gedogen. Het dagelijks bestuur legt daarna aan het bestuur op de eerstvolgende bestuursvergadering verantwoording af.
Artikel 7 afdeling reglement B.V.V
1
Artikel 4
Het bestuur is voor nemen van besluiten op een bestuursvergadering bevoegd, indien de meerderheid der bestuursleden aanwezig is, waaronder minimaal twee dagelijks bestuurders.
Artikel 5
Ingezonden brieven van leden dienen door het bestuur, binnen een termijn van zes weken, schriftelijk te worden beantwoord en zullen een bevestiging (bij voorkeur per e-mail) ontvangen.
LIDMAATSCHAP
Artikel 6
Bij aanvaarding van een tuin dient men een aspirantenpas van de Bond van Volkstuinders te overleggen en tevens een geldig op zijn/haar gesteld legitimatiebewijs. Waarna men ná ondertekening lid wordt van de Bond van Volkstuinders.
Artikel 7
Na schriftelijke bevestiging ter beëindiging van het lidmaatschap van het tuinpark c.q. de Bond zal er intern een procedure worden gestart voor taxatie.
Het lid ontvangt een schriftelijke bevestiging beëindiging evenals richtlijnen voor taxatie. Hiervoor worden administratiekosten berekend.
Zie aanvullende bepalingen sub 1.
Artikel 6 afdelingsreglement
Artikel 8
Indien een lid bij beëindiging van het lidmaatschap niet akkoord gaat met de verkoopwaarde van de opstallen en/of tuin, dan kan het lid in beroep gaan bij het Bondsbestuur, in wiens opdracht een hertaxatie plaatsvindt door de Bondsbouwcommissie c.q. de Bondstuincommissie. De kosten van deze hertaxatie(s), voor tuin of opstallen, moeten door de aanvrager van de hertaxatie tegelijkertijd met het verzoek tot hertaxatie aan het Bondsbestuur worden voldaan.
De uitspraken van deze Bondscommissies zijn bindend.
Artikel 9
Als niet binnen één jaar na taxatie verkoop heeft plaatsgevonden, zal een nieuwe taxatie plaatsvinden.
Artikel 10
Indien een lid, dat de tuinhuur heeft opgezegd, naar het oordeel van het bestuur in gebreke blijft ten aanzien van het onderhoud van de tuin, is het bestuur gerechtigd de tuin te laten schoonhouden tegen een bedrag dat door de afdelingsvergadering wordt vastgesteld.
Zie aanvullende bepalingen sub 2.
Artikel 6 punt 7 Statuten B.V.V.
Artikel 11
De aangeboden tuin met eventuele opstallen zal na taxatie eerst veertien dagen in de mededelingenkast worden opgehangen voor verkoop aan eigen leden en ná deze periode voor ingeschreven aspiranten.
Artikel 12
Een aspirant kan zich tijdens het tuinseizoen de eerste en derde zaterdag van elke maand (in de wintermaanden alleen de eerste zaterdag en januari gesloten) tot huur van een aangeboden tuin (eventueel met opstal) melden. Er wordt in de mededelingenkast op het complex minimaal twee weken van tevoren kenbaar gemaakt, welke tuinen er te huur zijn.
2
Artikel 13
Toewijzing van een tuin aan een aspirant zal plaatsvinden aan de hand van de ranglijst waarop de aspirant is ingeschreven, volgens rangnummer van tuinpark De Molen en datum.
⮞ Zal op de dagen genoemd in artikel 12 van dit supplement de toewijzing plaats vinden na 12.00 uur ⮞ Het dan aanwezige aspirant-lid met het laagste volgnummer, kan dan aanspraak maken op de toewijzing.
Na artikel 11 van dit supplement genoemde periode van 14 dagen.
FINANCIËLE VERPLICHTINGEN VAN DE LEDEN
Artikel 14
De leden dienen het totaal van de verschuldigde tuinhuur, contributie en verdere lasten jaarlijks vóór 1 april te hebben voldaan én het gevraagde voorschot dient uiterlijk 31 december van het voorgaande tuinseizoen voldaan te zijn aan de penningmeester van de afdeling of aan degene die hem vervangt. In bijzondere gevallen kan door het bestuur een afwijkende regeling worden getroffen. Artikel 7 Tuinreglement – punt 2 B.V.V.
Artikel 15
Leden die niet óf niet tijdig voldoen aan het onder art. 14 gestelde, ontvangen een aanschrijving van het bestuur. In de aanschrijving zal vermeld zijn voor welke datum een en ander in orde moet zijn. Indien aan deze aanschrijving geen gevolg wordt gegeven, kan het bestuur een boete opleggen. Zie aanvullende bepalingen sub 3.
Artikel 16
Indien een lid geen afwijkende regeling heeft getroffen met het bestuur of niet reageert op aanschrijving en/of aanmaning zal er een rente van 2% per maand over het uitstaande bedrag worden berekend.
VERPLICHTINGEN GEMEENSCHAPPELIJK WERK
Artikel 17
a)
Leden zijn tot de leeftijd van 70 (zeventig) jaar verplicht om jaarlijks minstens zes werkbeurten van 3½ uur te verlenen aan het gemeenschappelijk werk. Dit kan binnen een commissie, clubhuis, cluster of het algemeen werk op zaterdagmorgen. Dit mag door een vervanger worden gedaan met een minimale leeftijd van 18 jaar en niet ouder dan 70 jaar. Als een lid denkt door problemen aan deze verplichting niet te kunnen voldoen en deze ook geen partner (vervanger) heeft, kan het lid door tussenkomst van het bestuur een oplossing zoeken.
b)
Nieuwe leden, die ouder zijn dan 65 (vijfenzestig) jaar, dienen nog 5 jaar mee te draaien met het gemeenschappelijk werk.
Artikel 18
De deelname aan het gemeenschappelijk werk wordt geregeld door de commissie gemeenschappelijk werk, (werkplan) in overleg met het bestuur. Leden en commissieleden kunnen door het bestuur tijdelijk worden vrijgesteld van deelname aan het gemeenschappelijk werk.
Artikel 19
Het bestuur is gerechtigd leden voor de periode van één jaar, een zogenaamd vaste taak in het gemeenschappelijk werk toe te kennen. Leden die hiervoor in aanmerking wensen te komen, moeten dit schriftelijk bij het bestuur aanvragen: het verzoek moet de reden tot verkrijging van een vaste taak vermelden én men dient het verzoek om een “vaste taak”, jaarlijks opnieuw aan te vragen.
3
Artikel 20
Leden, die niet ten genoegen van het bestuur kunnen aantonen, dat zij hun taak in het kader van het gemeenschappelijk werk niet of deels niet kunnen verrichten, zijn voor iedere verzuimde werkbeurt een boetebedrag verschuldigd dat door de afdelingsvergadering van het tuinpark is vastgesteld. Daarnaast moet de verzuimde werkbeurt worden ingehaald na overleg met de betrokken commissie of het bestuur. Het bestuur is bij verzuim gerechtigd artikel 20 van dit supplement op het betrokken lid toe te passen. Zie aanvullende bepalingen sub 4.
Voor achterstallige werkbeurten bij beëindiging van het lidmaatschap en/of tuinjaar, wordt aan het betrokken lid een bedrag per werkbeurt in rekening gebracht. Dit bedrag is vastgesteld door de afdelingsvergadering.
Zie aanvullende bepalingen sub 4
Artikel 21
Leden, die een vaste taak in het onderhoud toegewezen hebben gekregen en deze taak naar de mening van het bestuur niet correct uitvoeren, worden beboet. Het aantal keren dat de boete kan worden opgelegd is gelijk aan het aantal beoordelingstermijnen en is vastgesteld in de aanvullende bepaling sub 4 van dit reglement. De beoordelingstermijnen worden daarbij evenredig over het jaar verdeeld. Het bestuur is gerechtigd art. 21 van dit supplement op het betrokken lid toe te passen.
Zie aanvullende bepaling sub 4.
VERPLICHTINGEN VAN DE LEDEN
Artikel 22
De leden zijn verplicht:
a. de op zijn/haar tuin aanwezige vruchtbomen jaarlijks met milieuvriendelijke middelen een winter bespuiting te geven
b. bomen, heesters en/of andere gewassen, die door aantasting van dierlijke of plantaardige parasieten gevaar opleveren voor andere gewassen, op de eerste aanschrijving van het bestuur te verwijderen en zonodig op afdoende wijze te vernietigen
c. de tuin onkruidvrij te houden inbegrepen de openbare paden grenzend aan de tuin óók indien tussen tuin en pad een groenstrook is aangebracht. Takken van bomen, heesters en dergelijke die over de openbare paden hangen, dienen gesnoeid te worden tot aan de tuingrens. Indien een en ander ná een tuincontrole niet in orde wordt bevonden zal de tuinder a) hierover worden aangesproken of b) een schriftelijke waarschuwing worden gegeven; wordt hierop niet gereageerd dan volgt er via het bestuur een officiële boete
d. de tuin vrij van afval en vuilnis te houden, mest en composthopen dienen afgesloten en verdekt te worden opgesteld zodanig, dat het geheel een verzorgde indruk maakt
e. de slootkant van de tuin vrij te houden van onkruid en/of obstakels
f. de sloot jaarlijks voor 15 oktober uit te baggeren. De aanwezige waterplanten niet meer dan 0,50 m uit de kant te laten groeien. De sloot langs de tuin dient te worden gebaggerd volgens de aanwijzingen van het bestuur. Een lid is gehouden om te baggeren binnen de aangegeven periode. De sloot dient in het midden minimaal een door het bestuur voorgeschreven diepte te hebben De bagger dient op de eigen tuin te worden verspreid
g. ervoor te zorgen, dat anderen geen hinder ondervinden van overhangende takken of overmatige schaduw
h. de tuin en de daarop bevindende opstallen vanaf de aanvang huur in goede staat te brengen en te onderhouden
i. aan het bestuur schriftelijk toestemming te vragen voor het verwijderen van bomen, hiervoor is een kapvergunning verplicht
4
j. van het tuinpark in gebruik of in bruikleen ontvangen gereedschappen of andere materialen bestemd voor werkplan, goed schoongemaakt onmiddellijk na het gebruik in te leveren op de daarvoor gestelde plaats. De gereedschappen of materialen mogen niet anders dan op het terrein van het tuinpark worden gebruikt en mogen niet zonder toestemming van degene, die de gereedschappen of materialen heeft uitgegeven, aan anderen in gebruik worden gegeven
k. 1) de watermeterstand voor 1 oktober opgenomen en ingeleverd te hebben bij het bestuur. Indien dit niet gebeurt wordt het verbruik geschat. 2) het lid is zelf verantwoordelijk voor de werking van de watermeter. Op niet goed werkende watermeters wordt eveneens het gebruik geschat l. vanaf 1 oktober t/m 31 maart de toegangshekken af te sluiten
Leden die niet of niet tijdig voldoen aan het onder a t/m l van dit artikel bepaalde, ontvangen een aanschrijving van het bestuur, of van de door het bestuur aangewezen commissie, in welke aanschrijving vermeld zal zijn, voor welke datum een en ander in orde gemaakt moet zijn. Indien aan deze aanschrijving geen vervolg wordt gegeven, volgt een boete:
Zie aanvullende bepalingen sub 6.
Het bestuur kan bij herhaling artikel 23 van dit supplement toepassen.
ORDE BEPALINGEN
Tuinreglement artikel 6 lid 1 t/m 13
Artikel 23
Het niet is toegestaan:
a. de gehuurde tuin aan derden te verhuren. Wel is toegestaan met toestemming van het bestuur, met een maximum van drie weken, het gehuurde uit te lenen
b. op het complex verblijven in de maanden oktober t/m maart ná zonsondergang en tot zonsopkomst c. de tuin en/of opstallen te gebruiken als opslagplaats of voor het uitoefenen van een bedrijf. d. een groter oppervlak dan 30% van de tuin te reserveren voor bebouwing of verharding in de vorm van bestrating of broeibakken
e. gebouwen, banken, afrasteringen, hagen, aanplantingen of andere verfraaiingen op het tuincomplex te verwijderen of te beschadigen en nummer of grenspalen te verplaatsen f. de paden van het tuincomplex te berijden anders dan met fietsen, krui-en trekwagens op luchtbanden
g. op de tuinen snoeihout of andere materialen te verbranden, ook niet in brandkorven h. erf afscheidingen te maken met prikkeldraad en/of materialen, die het zonlicht belemmeren. De hoogte van de erf afscheidingen mag hoogstens 1,80 m bedragen
i. op de paden zand, grint, aarde of puin te storten, of specie/mortel daarop aan te maken j. waterkeringen te maken of in de paden te graven
k. op de tuin vee, pluimvee of duiven te houden; bijen te houden zonder schriftelijke toestemming van het bestuur
l. honden en katten onaangelijnd te laten lopen buiten de eigen tuin, deze op het complex uit te laten en/of hun uitwerpselen te laten liggen. Schepje met plasticzakje zijn verplicht
m. zonder toestemming van de rechthebbende, diens tuin te betreden; uitgezonderd het bestuur en daartoe door het bestuur aangewezen personen
n. drukwerken en plakkaten op het terrein van het tuinpark te (doen) verspreiden, aan te plakken of aankondigingen op borden of anderszins te zetten zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van het bestuur
o. te collecteren op het terrein zonder schriftelijke toestemming van het bestuur p. huisvuil, mits tegen betaling, in goed gesloten normale huisvuilzakken aan te bieden bij de gasopslag op het parkeerterrein
5
q. vliegers op de tuingroep op te laten of andere voor anderen hinderlijke spelen te beoefenen r. radio’s of muziek in welke vorm dan ook zodanig te spelen, dat dit voor anderen hinderlijk is s. windmolens t.b.v. energiewinning op de tuin te plaatsen
t. op het parkeerterrein aanhangwagens, caravans, vaartuigen, trailers, vouwwagens etc. langer dan vier dagen te stallen, of reparatie aan enig voertuig te verrichten
u. zonder toestemming van het bestuur in de gemeenschappelijke groenstroken beplanting te verwijderen, beplanting aan te brengen, of in deze stroken vuilnis te storten of composthopen op te slaan
v. grof vuil (puin, planken, meubels, dakbedekking, boomstronken etc.) op het complex te storten. Andere soorten afval zoals, accu’s, verfresten, chemisch afval, tuinafval, glas, kranten en papier op het complex te deponeren, tenzij er op het complex faciliteiten hiervoor aanwezig zijn. Anders dient dit afval buiten het complex in de daarvoor bestemde containers te worden gedaan of naar de gemeentelijk stortplaats te worden afgevoerd
w. l.p.g. autogas opgeslagen in welke soort tank dan ook, te hebben en/of te gebruiken x. buiten het tuinseizoen (1 oktober t/m 31 maart) een partytent te laten staan. Een partytent mag niet groter zijn dan 9m².
y. een zwembad in de tuin te plaatsen, anders dan opblaasbaar (maximaal 70 cm hoog) z. aggregaten, elektrische/-en accumachines zoals: schuur- en slijpmachines, cirkelzagen, heggenscharen enz. te gebruiken tijdens het tuinseizoen behalve van 1 april tot en met 30 september op zaterdag/- en woensdagmorgen tussen 09.00 en 14.00 uur. Tracht hierbij zoveel mogelijk geluidsoverlast voor de omgeving te voorkomen. Bij eventuele hinder, neem dan eerst (voordat het bestuur hierop wordt aangesproken) contact op met de veroorzaker.
Leden, die niet of niet tijdig voldoen aan het in dit artikel bepaalde, ontvangen een aanschrijving van het bestuur of door het bestuur daarvoor aangewezen commissie, in welke aanschrijving vermeld zal zijn, voor welke datum een en ander in orde gemaakt moet zijn. Indien aan deze aanmaning geen gevolg wordt gegeven, volgt een boete.
Zie sub 4 Aanvullende bepalingen
Zie aanvullende bepalingen sub 6.
Het bestuur kan bij herhaling artikel 23 van dit reglement toepassen.
COMMISSIES
Artikel 24
De onderstaande commissies worden als permanent aangemerkt:
1. kascommissie
2. inkoopcommissie
3. bouw – taxatiecommissie
4. technische commissie
5. tuin- taxatiecommissie
6. gemeenschappelijke werkcommissie
7. clubhuiscommissie
8. activiteitencommissie
9. elektracommissie
Eenmaal per jaar, aan het eind van het boekjaar, dienen de commissies bij het bestuur een begroting in voor het komende jaar en leveren een verslag in van de werkzaamheden van het afgelopen jaar.
6
Artikel 25
Kascommissie
De kascommissie is samengesteld en functioneert volgens RvdA artikel 16.
Artikel 16 afdelingsreglement B.V.V.
Artikel 26
Inkoopcommissie
Haar taak bestaat uit het bij voldoende vraag inkopen van door de leden gewenste artikelen, welke aan hen worden geleverd zoveel mogelijk tegen kostprijs, verhoogd met een geringe marge voor onkosten, administratie en risico, evenals een winstpercentage voor de afdeling.
Artikel 27
Bouw-taxatiecommissie
De commissie verricht in opdracht van het bestuur bij verkoop taxaties van opstallen volgens de richtlijnen van de Bond van Volkstuinders te Amsterdam, en adviseert het bestuur over het verlenen van overnachtings vergunningen en het bouwen van bouwkundige verenigings voorzieningen, of verbouw hiervan. De commissie ziet erop toe, dat de leden de voorgeschreven procedure juist hanteren.
Alvorens met de bouw of verbouw van een tuinhuis, kas of ander opstal een aanvang te maken, dient het lid ter goedkeuring bij de bouwcommissie een bouwtekening in op door deze commissie te verstrekken modelpapier.
Tevens is tegen kostprijs het boekje bouwvoorschriften van de Bond van Volkstuinders te Amsterdam verkrijgbaar.
Artikel 28
Technische commissie
Haar taak bestaat uit het aanleggen en/of onderhouden van de:
gebouwen (schilderwerk, sanitair, elektra enz.) tuingereedschappen overige technische voorzieningen, zoals hekwerken, waterleiding c.q. watermeters, buitenverlichting etc.
Zij kan bij de uitvoering van de werkzaamheden samenwerken met het bestuur en diverse commissies.
Artikel 29
Tuin en taxatiecommissie
Haar taak bestaat uit het in opdracht van het bestuur verrichten van tuintaxaties bij verkoop, welke taxatie geschiedt volgens de richtlijnen van de Bond van Volkstuinders te Amsterdam.
Daarnaast voert zij controle uit op het onderhoud van de tuinen van de leden en de aanliggende paden, sloten (baggeren) e.d., voor zover een tuinlid hiervoor verantwoordelijk is. Indien bedoeld onderhoud onvoldoende is, meldt zij dit aan het bestuur.
Artikel 30
Gemeenschappelijkwerk commissie
Haar taak bestaat uit het begeleiden van de tuinleden bij het uitvoeren van het verplicht gemeenschappelijk werk.
Zij verzorgt de deelname roosters en zorgt ervoor dat de uitvoering van de werkbeurten correct door de tuinders worden gedaan. Verder informeert zij het bestuur over leden die hun plicht ten aanzien van het gemeenschappelijk werk niet nakomen.
Artikel 31
Clubgebouwcommissie
Haar taak bestaat uit het beheren van het clubgebouw. Tevens hoort tot haar werkzaamheden het verzorgen van koffie, consumpties tijdens de vergaderingen en bijeenkomsten in het clubgebouw. Het
7
bijbehorende inkoop- en verkoopbeleid van de eerder genoemde consumpties geschiedt in nauw overleg met het bestuur.
Artikel 32
Jeugd-en Ontspanningscommissie
Haar taak is het organiseren en verzorgen van evenementen t.b.v. de leden.
De activiteitencommissie werkt nauw samen met het bestuur en in overleg met de clubgebouwcommissie.
Artikel 33
Elektracommissie
Haar taak is: opnemen van meterstanden en technische ondersteuning van het elektranetwerk. A. Beleid en voorwaarden elektra aanleg
Algemeen beleid
Conform de besluitvorming op de algemene ledenvergadering d.d. 19 november 2009 zijn nieuwe leden verplicht een aansluiting te nemen op het elektrisch leidingnet van de Molen, dan wel de bestaande buitenaansluiting over te nemen.
1. Technische ondersteuning
De aansluiting wordt door de elektracommissie verzorgd. Het lid blijft te allen tijde verantwoordelijk voor zijn of haar installatie in het tuinhuis én de grondkabel op zijn of haar tuin.
2. Aansluiting
De aansluitwaarde van het tuinhuis is maximaal 2 X 6 ampère.
Voor de aansluiting is een aansluitkastje van de maximale aansluitwaarde met een aardlekschakelaar vereist. Deze wordt tijdens de aanleg geïnstalleerd en mag alleen in het tuinhuis worden geïnstalleerd. Dit aansluit (zekeringen) kastje moet minimaal 1,20 cm vanuit de vloer op de wand bevestigd worden.
Indien dit aansluit (zekeringen) kastje in een kast wordt gemonteerd is de minimale hoogte 0,80 cm uit de vloer. De binnen installatie dient volgens artikel 14 van de Bonds Bouwvoorschriften te worden aangelegd en alle elektrotechnische componenten dienen conform NEN 1010 te worden geïnstalleerd.
3. Taxeren van de elektrische installatie
Indien het lidmaatschap van de Bond eindigt wordt de elektrische installatie gecontroleerd op functionaliteit door de taxatie commissie. De taxatiecommissie stelt de prijs vast van het gebruikte schakelmateriaal en hanteert hierbij onderstaande bedragen:
Een wandcontactdoos met randaarde gecombineerd met een schakelaar € 25,00 Een dubbele wandcontactdoos met randaarde € 15,00 Een enkele wandcontactdoos met randaarde € 10,00 Een schakelaar (in welke samenstelling dan ook) € 10,00 Een lichtpunt (aan plafond of aan de wand) € 12,50
4. Bevoegdheid voor werken aan het verdeelnet van de Molen
Alleen leden van de elektracommissie hebben de bevoegdheid om werkzaamheden aan het verdeelnet te verrichten. Bij een calamiteit kan het afdelingsbestuur opdracht geven aan een installateur om werkzaamheden aan het verdeelnet te verrichten.
5. Storingsmelding bij stroomuitval
Voor een storing aan de elektrische installaties van de afdeling is er een storingsnummer geopend om
8
deze aan de elektracommissie te melden.
STORINGSNUMMER: zie het mededelingenbord, de Molenkrant of de website.
6. Afsluiten van de nutsvoorziening
Ingeval het niet nakomen van de financiële verplichtingen en/of het niet voldoen aan de aansluitverplichtingen, heeft het afdelingsbestuur het recht om de stroomlevering aan het betreffende lid te blokkeren.
Hiervan wordt het lid schriftelijk op de hoogte gesteld met de motivatie van afsluiten. Bij opzegging van het lidmaatschap wordt in overleg met het vertrekkende lid de stroomvoorziening zo nodig (tijdelijk) afgesloten.
Bij opzegging van het lidmaatschap: een week voor de overdracht moet de meterstand door de elektracommissie worden opgenomen, deze geeft dit door aan de penningmeester.
7. Schadevergoeding bij stroomuitval
Indien er sprake is van overmacht of niet verrekenbare feiten wordt geen schade vergoed bij stroomuitval. Indien er sprake is van verwijtbare fouten kan ingeval van een schadeloosstelling de betreffende tuinder hierop aanspraak maken.
Het afdelingsbestuur is hierin het aanspreekpunt.
8. Het verrekenen van het kWh- verbruik
In opdracht van het bestuur worden de kWh- meters uitgelezen en het jaarverbruik berekend. Per jaar worden er tenminste twee metingen van het verbruik van de tuinders in opdracht van het bestuur door twee personen uitgevoerd.
Jaarlijks krijgt het lid een factuur met het opgenomen verbruik met de daarbij verrekende kWh prijs. Deze factuur dient het lid binnen 30 dagen op rekeningsnummer 710975 t.n.v.
“BOND V VOLKST INZ ELECTRA MOLEN” te voldoen.
9. Defecte kWh- meter
Bij het niet functioneren van de kWh- meter wordt er in overleg tussen het lid en het bestuur een inschatting gemaakt van het verbruik.
10. Het kilowatttarief
Het bestuur van tuinpark De Molen berekent aan de hand van de gemaakte kosten het kilowatttarief. Het kilowatttarief is het geleverde verbruik, gedeeld door de kosten van de levering, distributie en meting van het energiebedrijf.
Bij de doorberekening van de kosten van het kWh-tarief wordt er een geringe toeslag voor het onderhoud van het distributienet opgenomen. In de meeste gevallen is dat een afronding naar boven op € 0,05 en gesteld kan worden dat de afschrijving van het distributienet vijftig jaar is.
11. Na aansluiting van uw installatie op het leidingnet is het reglementair niet toegestaan om op andere tijdstippen dan de woensdag- en de zaterdagochtend van 9.00 tot 14.00 uur gebruik te maken van elektrisch gereedschap.
12 a) De algemene voorzieningen waaronder het kabelnet, schakelkasten, verdeelkasten en toevoerleidingen blijven eigendom van de elektra deelnemers van tuinpark De Molen b) Verbreking van de kasten en/of de verzegeling alsmede beschadiging van de apparatuur van het elektranet door een tuinlid kan leiden tot afsluiting van zijn of haar stroomtoevoer of in ernstige gevallen tot royement. De schade zal op het desbetreffende lid worden verhaald.
c) Het is aan de elektradeelnemers niet toegestaan stroom te leveren aan derden.
9
13. Wijzingen reglement
Het totale reglement kan alleen worden gewijzigd indien de leden van de Molen hiertoe in een afdelingsvergadering met een meerderheid van de uitgebrachte stemmen hebben besloten. Deze meerderheid is ook vereist indien een door de Molen voor het distributienet aangehouden reserve wordt gewijzigd.
B. Kosten distributienet
1. Kosten aansluiting op distributienet
Leden van De Molen die gebruik willen maken van het distributienet betalen hiervoor eenmalig € 1511,00 aan het bestuur van De Molen (Zie alle prijzen hieronder).
(De binnenaansluiting dient door het lid zelf te worden verzorgd).
2. Kosten installatie
Aan de controle door de elektracommissie van het aangelegde distributienet, zijn geen kosten verbonden.
3. Afschrijving
Het distributienet wordt in vijftig jaar afgeschreven
4. Einde lidmaatschap
Het lid, wiens lidmaatschap eindigt, ontvangt met de eindafrekening een bedrag terug van: € 875,00.
5. Aansluiting op het distributienet
De installatie in het tuinhuis moet conform het tuinreglement en het bouwreglement worden aangelegd.
C. Prijzen elektra bij koop en verkoop tuin
1. Tuin zonder elektra aansluiting: Koper betaalt € 1.511,00
2. Tuin met elektra aansluiting: Koper betaalt € 1.026,00 (€ 875,00 + € 151,00 entreegeld).
D. Tuinruil leden
1. Van tuin met aansluiting naar tuin met aansluiting: Koper betaalt € 875,00 2. Van tuin met aansluiting naar tuin zonder aansluiting: Koper betaalt € 1.026,00 3. Van tuin zonder aansluiting naar tuin met aansluiting: Koper betaalt € 1.511,00 4. Van tuin zonder aansluiting naar tuin zonder aansluiting: Koper betaalt € 1.511,00
SLOTBEPALINGEN
Artikel 34
Gevallen, waarin de statuten, de reglementen of dít reglement niet voorzien, worden door het bestuur van het tuinpark geregeld, in overleg met het Bondsbestuur en onder nadere goedkeuring van de eerstvolgende ledenvergadering.
Artikel 35
Aanvulling en wijziging van dit supplement vinden plaats door de ledenvergadering van het tuinpark met gewone meerderheid van stemmen.
10
AANVULLENDE BEPALINGEN BIJ HET SUPPLEMENT
Sub 1.
Artikel 7 administratiekosten taxatie € 50,00
Sub 2.
Artikel 10 opknappen tuin en/of afvoeren van conform opgave tuintaxatie afval ná opzegging
Sub 3.
Artikel 15 aanschrijfkosten financieel € 5,00 aanmaningskosten financieel € 17,00
Sub 4.
Artikel 20 boete verzuimde werkbeurt € 50,00 Artikel 21 boete achterstallige (vaste) taak € 30,00 Artikel 20 boete achterstallige werkbeurten bij beëindigen
lidmaatschap € 75,00
Artikel 20 b boete wel afgemeld, maar niet ingehaalde
werkbeurten (het jaar daarna inhalen) € 75,00
Sub 5.
Artikel 22 aanschrijfkosten inzake verplichtingen € 5,00 aanschrijfkosten met boeteverplichtingen € 17,00
Sub 6
Artikel 23 aanschrijfkosten inzake ordebepalingen € 5,00 aanschrijfkosten met boete ordebepalingen € 17,00
Artikel 23 Bij overtreding van genoemde punten in artikel 23 a – y wordt er minimaal een boete opgelegd van € 30,00
– Bovengenoemde bedragen zullen elk jaar worden geïndexeerd op basis van het CBS cijfer voor huishoudens
– Het bestuur is gemachtigd geldboetes op te leggen tot een maximum van € 150,00 per overtreding
Goedgekeurd door de ledenvergadering d.d. 25-06-2011
Wijziging supplement tijdens Ledenvergaderingen.
Goedgekeurd door de Bond van Volkstuinders.